Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας https://on-the-road.club/ 

To portal που θα σας ταξιδεύειTo portal που θα σας ταξιδεύειΤο ταξιδιωτικό μας πόρταλ με τα αλλεπάλληλα αφιερώματα σε προορισμούς με αιτία: Εκδηλώσεις, παραστάσεις, επικαιρότητα, προτάσεις για τοπικά προϊόντα κ.α. Η φαινομενικά μόνιμη κατά τόπους ενημερωτική ύλη, θα εμπλουτίζεται και θα αναθεωρείται...

 

https://souvlaki.top/

Όχι ένας ακόμη τηλεφωνικός κατάλογος. Αρκετά!

To απόλυτο portal για deliveryTo απόλυτο portal για deliveryΗ σελίδα που θα επιλέγει και θα σας προτείνει τα καλύτερα μαγαζιά. Με προτάσεις για καταναλωτές και επαγγελματίες. Για να βελτιώνουν τα προϊόντα τους κι ο καταναλωτής να τρώει σωστά. Σουβλάκι είναι το βασικό- έλληνες είμαστε, αλλά δεν θα αδιαφορήσουμε και προς τα άλλα προϊόντα που παραγγέλνετε σπίτι!

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ…ΠΡΟΣ ΒΟΡ(Ρ)Α του Γιάννη Παπάζογλου

Το Θέατρο ΕΝ-Α παρουσιάζει για την χειμερινή περίοδο 2019-2020 το"Ταξίδι στην έρημο...προς Βορ(ρ)ά" σε σκηνοθεσία Ελπίδας Αμίτση"Ταξίδι στην έρημο...προς Βορ(ρ)ά" σε σκηνοθεσία Ελπίδας Αμίτση έργο του Γιάννη Παπάζογλου «Ταξίδι στην έρημο…Προς Βορ(ρ)ά» σε σκηνοθεσία Ελπίδας Αμίτση. Ένα σύγχρονο ελληνικό έργο με μοντέρνα γραφή, που επικεντρώνεται στο πρόβλημα προσφύγων και μεταναστών. Ο Γιάννης Παπάζογλου συγγραφέας του έργου αναφέρει σχετικά: Το ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ανέβηκε στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή και στο θέατρο RADAR σε σκηνοθεσία Γιώργου Γιανναράκου και το ταχύδραμα «Προς Βορ(ρ)ά» παρουσιάστηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ Νάπολης από το NUOVO TEATRO SANITA σε σκηνοθεσία Mario Geralti. Στο Θέατρο ΕΝ-Α θα παρουσιαστούν σαν μία ενιαία παράσταση ύστερα από την συνεργασία που είχα με την σκηνοθέτη κα Ελπίδα Αμίτση. Φωτορεπόρτερ, επιβάτης σε πλοίο διάσωσης προσφύγων μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα. Αναπαριστά συγκλονισμένος το δράμα εγκύου από την Αφρική με τον τρόπο ακριβώς που το βίωσε. Μπορεί και να είναι μία από τις ειδήσεις που εκφωνεί με ψυχρότητα η λαμπερή και φιλόδοξη παρουσιάστρια. Όπως και οι μάχες που μαίνονται σε χώρα του τρίτου κόσμου μετά από στρατιωτική επέμβαση ξένης δύναμης. Για την ίδια ο πόλεμος είναι κάτι μακρινό και αδιάφορο. Ο άντρας της, φωτορεπόρτερ κι αυτός στην εμπόλεμη ζώνη, εξαφανίζεται. Ένας αινιγματικός διπλωμάτης αναλαμβάνει την έρευνα. Την καλεί για την αναγνώριση του πτώματος. Πιθανόν ν’ ανήκει σ’ εκείνον. Ταξιδεύει μέχρι την καρδιά του σκότους. Παύει πλέον να ‘ναι θεατής. Γίνεται μέρος της είδησης. Πρέπει να εξοικειωθεί με τη βία και το θάνατο. Παρεμβάλλονται όσα έχει καταγράψει ο φωτορεπόρτερ στο διασωθέν ημερολόγιό του. Η φρίκη σε πρώτο πλάνο. Βομβαρδισμένες πόλεις. Δολοφονίες παιδιών. Ακρωτηριασμένα σώματα. Η μνήμη αιμορραγεί. Τα τρία πρόσωπα κουβαλούν πάθη κι ενοχές. Ο έρωτας είναι το μόνο αντίδοτο στην κόλαση που τα περιβάλλει. Ο διπλωμάτης το γνωρίζει καλά. Η έντονη έλξη που νιώθει για κείνη τον οδηγεί σ’ ένα παιχνίδι μυστικών και ψεμάτων. Και στη ανταλλαγή ταυτοτήτων. Ο μόνος δρόμος διαφυγής απ’ το σφαγείο περνά μέσ’ απ’ την έρημο. Παγιδεύει τη δημοσιογράφο γιατί μόνο με τη βοήθεια της μπορεί να ξαναβγεί στο φως .Η κάθοδος στα τάρταρα αποτελεί την αφετηρία για το ταξίδι αυτογνωσίας των ηρώων. Μακριά από την ευμάρεια της Δύσης, την ασφάλεια των τηλεοπτικών εικόνων, τη λάμψη της ματαιοδοξίας. Δεμένοι με το κόκκινο νήμα που διατρέχει την Ιστορία. Απ’ τη Γκουέρνικα ως τη Βαγδάτη και τη Γάζα. Περνώντας απ’ το Άουσβιτς και τη Σρεμπρένιτσα.

 

ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ της Άλκης Ζέη σε Θεατρική διασκευή & Σκηνοθεσία της Ανδρομάχης Χρυσομάλη 

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019      

Το  «θρυλικό»  Καπλάνι της βιτρίνας «ζωντανεύει» από τονΤο  «θρυλικό»  Καπλάνι της βιτρίνας «ζωντανεύει» από τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη.Το «θρυλικό» Καπλάνι της βιτρίνας «ζωντανεύει» από τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη. Οκτώβριο στο ανακαινισμένο Θέατρο Αμαλία στη Θεσσαλονίκη. Το αριστουργηματικό έργο της Άλκης Ζέη, που διασκευάστηκε με τεράστια επιτυχία για το θέατρο από την Ανδρομάχη Χρυσομάλη, ηθοποιό, σκηνοθέτη και θεατρολόγο  και ανέβηκε για πρώτη φορά την περίοδο 2015-2016 στην Αθήνα, στο Θέατρο Βρετάνια και την Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής, σε μια υπερ-παραγωγή που συγκίνησε περισσότερους από 100.000 θεατές, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι του στις ψυχές των παιδιών και των ενηλίκων, θα «ζωντανέψει» ξανά στη Θεσσαλονίκη στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ. Πρόκειται για την παράσταση που καταγράφηκε από κοινό και κριτικούς ως μία από τις καλύτερες παραστάσεις της τελευταίας δεκαετίας, άρτια καλλιτεχνικά και αισθητικά, αντάξια του κλασικού πλέον μυθιστορήματος, σε μια μεγάλη παραγωγή που σκηνοθέτησε η Ανδρομάχη Χρυσομάλη, με 11 ταλαντούχους ηθοποιούς και συντελεστές, με προβολές 3D και Video art, που συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό κατασκευασμένο από τον κορυφαίο σκηνογράφο και ενδυματολόγο Γιάννη Μετζικώφ,  με τις εξαίσιες μουσικές του Μιχάλη Αβραμίδη, που θα μας μεταφέρουν  μικρούς και μεγάλους στο Λαμαγάρι,  στο ‘’σκηνικό’’ των παιδικών χρόνων της Άλκης Ζέη και κυρίως  στα συναισθήματα, την ψυχή και την αθωότητα των δύο μικρών κοριτσιών, της Μέλιας και της Μυρτώς, χαρτογραφώντας το καλοκαίρι  του 1936.

 

Άρθουρ Μίλλερ «Σπασμένο Γυαλί» σε σκηνοθεσία της Άσπας Καλλιάνη

Ύστερα από τη µεγάλη επιτυχία που σηµείωσε και τις σηµαντικές"Σπασμένο γυαλί" του Αρθουρ Μίλλερ σε σκηνοθεσία Α. Καλλιάνη"Σπασμένο γυαλί" του Αρθουρ Μίλλερ σε σκηνοθεσία Α. Καλλιάνη κριτικές που απέσπασε τη θεατρική σεζόν που µας πέρασε, το βραβευμένο με Olivier Award έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Σπασμένο Γυαλί», 

 

 επανέρχεται στη σκηνή του θεάτρου ΠΟΛΗ, από τις 3 Οκτωβρίου 2019, σε σκηνοθεσία της Άσπας Καλλιάνη, από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη. Στο έργο αυτό, μια από τις πιο σημαντικές και ώριμες δουλειές του Μίλλερ, ο συγγραφέας ψυχαναλύει ένα γάμο και μας δείχνει όλα αυτά που μας κρατούν ακίνητους τη στιγμή που θα έπρεπε να δράσουμε. Όλους τους φόβους και τα μυστικά που μας κρατούν καθηλωμένους σε μια πραγματικότητα, μια σχέση, μια δουλειά που δεν μας ταιριάζει. Πολλές φορές δεν αντιδρούμε επειδή φοβόμαστε το άγνωστο. Άγνωστο όμως είναι το μέλλον μας ακόμη και αν μείνουμε εκεί που είμαστε! Υπόθεση του έργου: Στην Νέα Υόρκη του 1938, την νύχτα των κρυστάλλων που οι Ναζί έσπασαν όλα τα μαγαζιά των Εβραίων, η Σύλβια Γκέλμπεργκ ξαφνικά παραλύει. Χωρίς κανένα παθολογικό αίτιο, μένει ακίνητη από τη μέση και κάτω.  Μπορεί ένα κοινωνικό γεγονός να επηρεάσει τόσο την υγεία κάποιου; Ή μήπως η αιτία βρίσκεται στον γάμο της με τον Φίλλιπ; Ο Δόκτωρ Χάιμαν θα σκάψει όσο πιο βαθειά αντέχει στα μυστικά της οικογένειας προκειμένου να την βοηθήσει. Αυτό όμως που θα βρει, μπορεί να μας βοηθήσει όλους. Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Βούρος, Παναγιώτα Βλαντή, Χάρης Σώζος, Βάσω Γουλιελμάκη, Ελίνα Μάλαμα

 

«Το Φινιστρίνι» του Βασίλη Ρίσβα με τον Αντίνοο Αλμπάνη σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη 

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Στο Από Μηχανής Θέατρο θα συνεχιστεί για δεύτερη χρονιά από τη«Το Φινιστρίνι» του Βασίλη Ρίσβα με τον Αντίνοο Αλμπάνη σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη«Το Φινιστρίνι» του Βασίλη Ρίσβα με τον Αντίνοο Αλμπάνη σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, το «ΦΙΝΙΣΤΡΙΝΙ» του Βασίλη Ρίσβα, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη με τον Αντίνοο Αλμπάνη. Ένας από τους δημοφιλέστερους μονολόγους της περασμένης θεατρικής σεζόν, που αγαπήθηκε από το κοινό για την αφοπλιστική του αλήθεια και έδωσε στον Αντίνοο Αλμπάνη τη δυνατότητα να ερμηνεύσει έναν από τους δυνατότερους ρόλους της καριέρας του. Το «ΦΙΝΙΣΤΡΙΝΙ» είναι μια καταγραφή των νευρώσεων και της αυτοαπομόνωσης του σύγχρονου ανθρώπου. Είναι το παράθυρο που κλείνουμε και σφραγίζουμε για να μην βλέπουμε και να μην ακούμε τι γίνεται έξω απ’ το «κελί» μας, γιατί αδυνατούμε να διαχειριστούμε τους φόβους, τις ανασφάλειες, την κατάθλιψη και την ανικανότητά μας να επικοινωνήσουμε με τους άλλους. Έτσι διαλέγουμε να αποσυρθούμε στο μικρό προσωπικό μας σύμπαν και να κατηγορούμε για την ανεπάρκεια μας οποιονδήποτε και οτιδήποτε άλλο εκτός απ’ τον πραγματικό υπεύθυνο, τον εαυτό μας. Κι όταν επιτέλους έρχεται εκείνη η ευλογημένη στιγμή που αποφασίζουμε να ενεργοποιηθούμε, να ανοίξουμε το παράθυρο και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, συνειδητοποιούμε με πανικό ότι τίποτα εκεί έξω δεν είναι πια το ίδιο. Ο ήρωας του έργου εν τέλει κραυγάζει για βοήθεια. Το θέμα είναι, υπάρχει κάποιος να τον ακούσει; Κι αν τον ακούσει, θα βοηθήσει ή θα διπλοσφραγίσει και το δικό του παράθυρο; Με χιούμορ, ενδοσκοπική διάθεση, αυτοσαρκασμό και απλότητα, ο ήρωας κάνει μια βουτιά απελευθέρωσης από το παρελθόν, προσπαθώντας να φτάσει και να ξεπεράσει το μέλλον.

 

«Το Παλτό» του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

«Ας είχα ένα παλτό για να ζεστάνω την ζωή μου...» «Το Παλτό» του«Το Παλτό» του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ«Το Παλτό» του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ επιστρέφει στο Θέατρο Αργώ για δεύτερη χρονιά, από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Μια παράσταση που αγαπήθηκε από το κοινό και γνώρισε μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία. Το έργο βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ, ενός συγγραφέα που θεωρείται πατέρας του χρυσού αιώνα του ρώσικου πεζογραφικού ρεαλισμού. «Εδώ και λίγο καιρό ο Ακάκι Ακάκιεβιτς μάταια διέσχιζε τρέχοντας τη μοιραία απόσταση. Ένιωθε να τον περονιάζει το ψύχος και ιδιαίτερα στην πλάτη και στους ώμους. Κατέληξε να αναρωτηθεί μήπως τυχόν έφταιγε το παλτό του. Το εξέτασε στο σπίτι του σχολαστικά και ανακάλυψε πως σε δύο ή τρία σημεία, ακριβώς στην πλάτη και στους ώμους, το ύφασμα είχε πάρει τη διαφάνεια της γάζας και πως η φόδρα είχε σχεδόν εξαφανιστεί. Πρέπει να ξέρουμε πως το παλτό του Ακάκι Ακακίεβιτς τροφοδοτούσε και αυτό τα σαρκαστικά αστεία του γραφείου του, του είχαν μάλιστα αφαιρέσει την ευγενική ονομασία του παλτού και το αποκαλούσαν περιφρονητικά πατατούκα». Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι «Όλοι βγήκαμε από το παλτό του Γκόγκολ» και δεν έχει άδικο, αφού πρόκειται για ένα διήγημα με εξαιρετική δυναμική που ώθησε την ρωσική λογοτεχνία του 19ου αιώνα ένα βήμα παρακάτω και παραμένει επίκαιρο μέχρι σήμερα.